Joulukuu 2014

JOULU, JOULU TULLUT ON

Hengellinen laulukirja no. 28


  1. Joulu, joulu tullut on, juhla armahainen. Siitä riemu verraton, Ilo autuainen
  2. Kiittäkäämme Jumalaa, Isää taivaallista, Kaiken hyvän jakajaa, Armon antimista.
  3. Jeesus, Jeesus tullut on, Ystävämme parhain. Yöstä päivän valohon Hän vie meidät varhain.
  4. Jeesus kun on ainiaan Matkaoppaanamme, Taivaallisen kotimaan Kerran saavutamme.
  5. Rauha, rauha tullut on, Herran Henki pyhä. Meitä toivoon uskohon Vahvistaa hän yhä.
  6. Vaikka vainen maailma Myrskyn lailla pauhaa, Sydämemme levossa Nauttii joulun rauhaa.
Laulu kuvaa meille joulun sanoman. Jumala antaa armonsa Jeesuksessa. Pääsemme pimeydestä valkeuteen Jeesuksessa. Saamme sydämen rauhan ja levon Jeesuksessa. Saavutamme toivon ja uskon kautta taivaallisen kotimaan Jeesuksessa. Uskovainen saa olla Jeesuksessa Kristuksessa täysin levollinen.
Todellinen ilosanoma. Vanha Simeon Jerusalemin temppelissä sai ottaa Jeesuslapsen syliinsä. Hän kiitti sanoen: "Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi, jonka olet kaikille kansoille valmistanut:" (Matt.2: 30).
Pyhä Henki meissä. "Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana omaksemme ja suonut meille kaikkea viisutta ja ymmärrystä. Hän on ilmaissut meille tahtonsa salaisuuden, sen Kristusta koskevan suunnitelman, jonka hän oli nähnyt hyväksi tehdä. Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi." (Ef.1:7-9,13-14). Vain omistaja voi murtaa sinetin. Jumala itse on määrännyt Jeesuksen ylipapiksi: "Herra on vannonut valan eikä sitä peruuta: sinä olet pappi ikuisesti. Tästä näemme, kuinka paljon vahvempi on se liitto, jonka takaajana Jeesus on. Juuri tällaisen ylipapin me tarvitsemme. Hän on pyhä, viaton ja tahraton, hänet on erotettu syntisistä ja korotettu taivaita korkeammalle." (Heb.7:21,22,26).
Todellinen turva. Jeesuksen syntymästä on kulunut yli 2000 vuotta. Jouluna vietämme Hänen syntymäpäiväänsä. Seimenlapsesta kasvoi lunastaja ja pelastaja.

Toijalan helluntaiseurakunnan puolesta toivotan sinulle, Hyvää joulua ja siunausrikasta vuotta 2015.

senioripastori. Reino Tanner,


Sananpaikka marraskuu 2014

KIITOS HARRI

Tulo Toijalaan

Pastori, Harri Johansson, lähes kaksikymmentä vuotta sitten astuit Toijalan helluntaiseurakunnan palvelukseen. Soitit minulle, kysyen tilanteesta, rohkaisin sinua tulemaan. Alussa oli asumisvaikeuksia, talo johon muutitte vuokralle oli huonokuntoinen, katto vuoti ja osa kirjoista kastui. Vaimosi Heli odotti viimeisillään ja jouduitte olemaan evakossa, jonkun aikaa. Melko pian saitte ostettua omakotitalon aivan rukoushuoneen läheltä, jossa olette asuneet nämä vuodet ja edelleenkin. Näin asiat järjestyivät ja työsi alkoi.

Kutsumustietoisuus

Seurakuntalaisilla oli monenlaisia odotuksia suhteesi. Sinut olisi haluttu valjastaa erilaisilla tehtävillä, jokaisen mielen mukaisesti. Tiesit kutsumuksesi laadun, mihin todellinen työnantajasi Herramme ja Vapahtajamme, Jeesus Kristus oli kutsunut ja valtuuttanut. Olet Kristus-keskeinen julistaja. On ollut miellyttävää ja rohkaisevaa kuunnella julistusta, jonka keskeisenä tavoitteena on kirkastaa Jeesusta Kristusta. Jeesus keskeisyys tulee julistajalla olla aina päällimmäisenä. Paavali kehottaa Titusta: "Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään hillitysti, oikeamielisesti ja Jumalaa kunnioittaen tässä maailmassa, kun odotamme autuaan toivomme toteutumista, suuren Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä. Hän antoi itsensä alttiiksi meidän puolestamme lunastaakseen meidät vapaiksi kaikesta vääryydestä ja puhdistaakseen meidät omaksi kansakseen, joka kaikin voimin tekee hyvää. Näin sinun tulee puhua, kehottaa ja nuhdella kaikella arvovallalla, eikä kenenkään pidä väheksyä sinua." (Titus2:11-15). Näin olet julistanut. Olet sanan saarnaaja, siitä olen kiitollinen sinulle.

Suhtautuminen lähimmäisiin

Suhtautumisesi työtovereihisi, seurakuntalaisiin ja toisiin ihmisiin on ollut tasapuolista, henkilöön katsomatta. Et ole suosinut erityisesti ketään, etkä ole alistunut kenenkään talutusnuoraan, juoksupojaksi. Olen ymmärtänyt, että rukouksessa etsit Jumalan tahtoa ja haluat toimia oikeudenmukaisesti. Olet käynyt katsomassa seurakuntamme vanhuksia ja saanut heidän kunnioituksensa. Vaikeuksien keskellä olet säilyttänyt seurakunnan edessä tyyneyden. Kun aikanaan lähdin metodistikirkon palvelukseen sanoit, että älä eroa seurakunnasta tulette kuitenkin takaisin kun talo on täällä. Se oli mahdollista kun Toijalan helluntaiseurakunta on yhdistyspohjainen. Kahteen kirkkokuntaan ei voi kuulua. Niin palasimme ja olen saanut olla yhteistyössä, senioripastorina. Työyhteys sinun kanssasi on toiminut. Olet jaksanut olla kuuntelijana ja keskustelijana. Meillä on yhteinen näky julistuksen kohteesta ja monista muistakin asioista. Olkoon siunaus mukanasi kun lähdet uusiin tehtäviin. Seurakunta kiittää, näistä kuluneista vuosista.

Veljesi Herrassa, Reino Tanner.


Sananpaikka. Syyskuu 2014

Joonan parannussaarna