Sanan Paikka vuosi 2012

Sanan paikka Joulukuu 2012 TAIVAAN MERKIT

Jouluna hiljennymme muistelemaan Jeesuksen syntymäjuhlaa. Toivottavasti vastustajat eivät saa eliminoitua joulujuhlia kouluista ja päiväkodeista. Nämä juhlat kuuluvat osana maamme kulttuuria. Harry Bother, velhot ja noidat yms. kuuluvat epäjumalanpalvelukseen.

ITÄMAAN TIETÄJÄT, näkivät taivaalla tähden ja tulkitsivat sen juutalaisten kuninkaan syntymisen merkiksi. Merkin perusteella he lähtivät pitkälle matkalle, suunnaten kohti Jerusalemia. Matkaa oli arviolta n.1200 km. Jerusalemista he eivät löytäneet etsimäänsä, mutta saivat Herodes Suuren pelästymään, ynnä koko Jerusalemin. Herodes uskoi Raamatun ilmoitukseen ja tahtoi saada selville papistolta, missä messiaan oli määrä syntyä. Papit tiesivät kirjoitusten perusteella Messiaan syntymäpaikan. ”Sinä, Juudan Betlehem, et ole suinkaan vähäisin heimosi valtiaista, sillä sinusta lähtee hallitsija, joka on kaitseva kansaani Israelia.” (Matt. 2:6). Tietäjät saivat tietää paikan ja lähtivät eteenpäin. Tähti näyttäytyi ja ohjasi heidät perille asti. Papistoa itseään asia ei kiinnostanut. Lienevätkö olleet liberaaliteologeja? Tietäjät löysivät Jeesuksen kumarsivat ja kunnioittivat häntä. Jumala ohjasi heidät takaisin toista reittiä kotiinsa. Jeesus varttui mieheksi ja n.30-vuotiaana alkoi julkisen toimintansa, joka päättyi noin 3-vuotta myöhemmin ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen.

APOSTOLI JOHANNES, näki yhdessä toisten kanssa, Jeesuksen nousevan taivaaseen. Noin 70-vuoden päästä ylösnousemuksesta Johannes näki: Taivaan ovi oli auki ja valtaistuimella istui joku, joka loisti kuin jaspis ja karneoli. Istujalla oli kädessään kirjakäärö se oli kirjoitettu täyteen molemmin puoli ja sinetöity seitsemällä sinetillä. Johannes itki, kun ei taivaassa ei maan päällä eikä maan alla löytynyt ketään, joka olisi voinut ottaa istujalta kirjan tai edes katsoa siihen. Mutta sitten itku tyrehtyi kun eräs vanhimmista ilmoitti: ”Älä itke. Juudan heimon leijona, Daavidin juuriverso, on saanut voiton! Hän avaa kirjan ja murtaa kaikki seitsemän sinettiä.” Johannes näki karitsan, joka oli kuin teurastettu. Johanneksen riemulla ei ollut rajaa kun hän tunnisti Herransa Jeesuksen Kristuksen. Lukuisat taivaan joukot ja kaikki luodut lausuivat: - Hänen, joka istuu valtaistuimella, hänen ja Karitsan on ylistys, kunnia, kirkkaus ja mahti aina ja ikuisesti.

Kerrotut asiat, löytyvät Ilmestyskirjan luvuista 4 ja 5.

Johanneksen näyn mukaan tapahtumat ovat alkaneet. Voittaja, Jeesus availee sinettejä ja tapahtumat täyttyvät. Ilmestyskirjan lopusta löytyy sanat: ”Minä, Jeesus, olen lähettänyt enkelin luoksenne, jotta seurakunnat saisivat tämän todistuksen. Minä olen Daavidin juuriverso ja suku, kirkas aamutähti.” (Ilm.22:16. yhdytkö jakeen 20 loppusanoihin sanoen? Tule, Herra Jeesus!)

Reino Tanner

Sanan paikka Marraskuu 2012 voittajat

Kuntavaalit.

Katselin ja kuuntelin puolueiden puheenjohtajien kommentteja. Kaikki olivat voittajia. Todellisuudessa vain yksi puolue nosti kannatuslukujaan. Voittajat eivät olleet tyytyväisiä, nälkä kasvaa syödessä. Toiset olivat miinuksella, siitä huolimatta puoluejohtajien myönteinen asenne kannusti eteenpäin: ”emme ole hävinneet, voimme ponnistaa eteenpäin.”

Jeesus Kristus voittaja

Myönteistä asennetta tarvitaan myöskin, hengellisen elämän suhteen, joskus tulee tappioita, mutta sittenkin olemme voittajan puolella. Apostoli Johanneksen näky: Minä itkin katkerasti, kun ei löytynyt ketään, joka olisi kyennyt avaamaan kirjan tai edes katsomaan siihen. Mutta yksi vanhimmista sanoi minulle: ”Älä itke. Juudan heimon leijona, Daavidin juuriverso, on saanut voiton! Hän avaa kirjan ja murtaa kaikki sen seitsemän sinettiä.” (Ilm.5:4,5). Lukiessasi neljännen ja viidennen luvun näet, että JEESUS KRISTUS ON VOITTAJA! ”Vielä tosin emme voi havaita, että kaikki olisi hänen vallassaan.” (Heb.2:8). Voittaja on selvillä, on vain ajan kysymys milloin Hän ottaa vallan ”Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua! Me olemme Kristuksen tuoksu, joka nousee Jumalan eteen;tämän tuoksun tuntevat sekä ne, jotka pelastuvat, että ne, jotka joutuvat kadotukseen.” (2Kr.2:14,15). Kuljemme siis voittosaatossa ja kehotamme ihmisiä liittymään voittajan puolelle. Tule sinäkin mukaan, se kannattaa! Numerot ovat: Psalmi 50:15 ja Johannes 3:16.

Reino Tanner

Sanan Paikka, Lokakuu 2012

Väkivallaton evankeliumi

Jeesus opetti Pietaria. Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Pane miekkasi tuppeen. Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan kaatuu.” (Matt. 26:52). Tällä puheella Jeesus Kristus neuvoi, että hänen sanomaansa ei viedä väkivallan keinoin eteenpäin. Rakkaus ei käytä väkivaltaa. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Joh. 3:16). Jeesus on Jumalan rakkauden ilmentymä, joka vaelluksellaan osoitti väkivallattoman tien.

Väkivaltaa käyttää aina sielunvihollinen, ilmenee se missä muodossa tahansa. Uskonnollista tai ideologista pakkosyöttöä, perheväkivaltaa, toisen ihmisen alistamista, jne. Pakottaminen väkivallan keinoin ei kuulu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn. Kristinuskoa on levitetty väkivaltaisesti, pakkokäännyttämällä. Alistaminen ei koskaan tuota hyvää lopputulosta. Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon, ottaa sanoma vastaan tai hylätä se. Uskonnolliset ja ideologiset liikkeet monesti käyttävät alistamista hyväkseen. Nämä väärinkäytökset saavat paljon pahaa aikaan ihmisten elämässä. Kun uskonnosta tulee vallankäytön väline, silloin se on menettänyt alkuperäisen tarkoituksensa. Evankeliumin tarkoitus on johdattaa ihminen rakastavan Jeesuksen luokse. Raamattu varoittaa käyttämästä asemaa seurakunnan johtajina väärin. Esim.”Älkää herroina vallitko niitä, jotka teidän osallenne ovat tulleet, vaan olkaa laumalle esikuvina.” (1Pt.5:3). Jeesuksen ohjeisiin ei kuulu alistaminen, vaan rakkaudellinen ohjaus. Seurakuntakuri on ihmisen suojelemiseksi tarkoitettu, ei alistamiseksi. Ihminen itse päättää alistuuko hän Raamatun auktoriteetin alle, joka perustuu rakkauteen. Jeesus kehottaa: ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.”(Matt.7:12). Kaksi tärkeää käskyä. Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” (Matt. 22:37-39). Näitä noudattamalla Jumalan rakkaus Jeesuksen kautta ilmentyy, yksilöihmisen ja seurakunnan elämässä.

Reino Tanner

Sanan paikka Syyskuu 2012     JEESUS TULEE OLETKO VALMIS?

Eräänä iltana katselin 10 -uutisia, sen jälkeen painoin kakkoselle. Mitä näinkään ja kuulin? Kaksi seksikkäästi pukeutunutta nuorta naista lauloi orkesterinsa säestyksellä, nuorelle suurelle kuulijakunnalleen toistaen. ”Jeesus EI tule oletko valmis.” En saanut sanoista selvää mihin he kehottivat olemaan valmis. Järkytyin sanomasta ja mieleeni tuli Pietarin kirjoitus. ”Erityisesti tietäkää, että lopun aikoina tulee pilkkaajia, jotka ovat omien himojensa vietävinä. He sanovat pilkaten: ” Onko hän muka tullut, niin kuin lupasi? Isämme ovat nukkuneet pois, ja kaikki on entisellään, niin kuin on ollut maailman luomisesta asti.” Mutta älkää te, rakkaat ystävät, unohtako tätä: Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä. Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.” (2Pt.3:3,4,8,9). Suomi on ollut nousukiidossa sodan jälkeisen ajan. Nuoret eivät ole kokeneet sotaa ja sodan jälkeistä pulaa. Tavaraa on tarjolla enemmän kuin oikeastaan tarvitsemme. Tietotekniikka on kehittynyt, jokaisella on kännykät, harrastuksia on monenlaisia, ruuasta ja vaatteista ei ole pulaa. Individualismi on nostanut päätään. Monet katsovat vain omaa napaansa, minulle heti kaikkea, pika, pikaa. Väkivalta ja vapaa seksi on villinnyt kansalaisia. Avo ja avioliitot kariutuvat, lasten itku ei kuulu vanhempien korviin, vihan ja rakkauden puutteen keskellä. Jumalattomuus valtaa alaa, vanhoja ei kunnioiteta jne.

Ihminen ei ole muuttunut. Kun luemme esim. Israelin kansan historiaa näemme siellä juuri samanlaisen ilmiön. Jumalan avulla kansa nousi sorron ja kurjuuden keskeltä ja vaurastui. Unohdettiin ja luovuttiin elävästä Jumalasta. Palveltiin epäjumalia sen eri muodoissa. Moraali laski elämän eri alueilla. Itsekkyys sai vallan palvottiin omaa lihaa sortaen heikompia, seksuaalisuus kasvoi luonnottomiin mittoihin. Laskua ja nousua tapahtui monen monta kertaa aina kansan pakkosiirtolaisuuteen asti. ”Pahuus pursuaa heidän sisimmästään, heidän sydämensä on tulvillaan juonia. He puhuvat ilkeästi ja pilkallisesti, häikäilemättä he sortavat avutonta. Heidän puheensa uhmaavat taivasta, heidän sanansa eivät säästä mitään maan päällä. Ja minun kansani kääntyy heidän puoleensa, särpii suun täydeltä heidän sanojaan! He sanovat: ”Miten Jumala saisi tämän selville? Ei Korkein mitään tiedä.” Sellaisia ovat jumalattomat, kaikessa rauhassa he kasvattavat mahtiaan.”Asaf pohtii jumalattomuuden keskellä: OLENKO TURHAAN PITÄNYT SYDÄMENI PUHTAANA JA KÄTENI VIATTOMINA?” Hän päätyy pohdinnassaan lopputulokseen: ” NE, JOTKA LUOPUVAT SINUSTA, (JUMALASTA) MENEHTYVÄT. SINÄ TUHOAT KAIKKI, JOTKA PETTÄVÄT SINUT. MUTTA MINUN ONNENI ON OLLA LÄHELLÄ JUMALAA, MINÄ TURVAAN HERRAAN, JUMALAANI, JA KERRON KAIKISTA HÄNEN TEOISTAAN.” (PS. 37: 7-13,27,28.)

Opetuslasten kysyessä Jeesuksen tulosta takaisin, he saivat vastauksen: ”Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. Olkaa siis tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.” (Matt. 24:36,37,44)

Jeesus tulee varmasti takaisin, jonain päivänä. Kesti noin 4000 -vuotta ensimmäisestä lupauksesta, joka täyttyi hänen syntyessään Betlehemin talliin. Toinenkin lupaus hänen tulostaan varmasti täyttyy. Siksi kysynkin sinulta?

    JEESUS TULEE OLETKO VALMIS?

Reino Tanner


Sanan paikka Elokuu 2012

Ole sinäkin kiitollinen Jumalalle.

Olin seuroissa, kuunnellessani todistuspuheenvuoroja ajattelin, että minulla ei ole mitään mielenkiintoista annettavaa. Useimmat puhujat kertoivat menneisyydestään,varkauksia, alkoholia, huumeita, useampia vankilatuomioita, rikkimenneitä avo ja avioliittoja, useita puolisoita. Sitten asiat muuttuivat Jumala tarttui heidän elämäänsä muuttaen sen. Nyt he olivat alkaneet eheytyä. Olin onnellinen heidän puolestaan. Mietin omaa elämääni, minulla ei ole sen kaltaista radikaalia elämän muutosta. Ketä kiinnostaa, että olen lapsesta lähtien ollut uskossa, pientä protestikautta lukuun ottamatta murrosiässä. En ole tehnyt rikoksia, ei ole ollut alkoholi tai huume riippuvuutta. Vankilassa tosin olin, kesävartijana. Portti aukesi aina työvuoron päätyttyä. Olen myös joitakin kertoja ollut puhumassa vankiloiden kirkoissa. Saman puolison kanssa olen vaeltanut yli neljäkymmentä vuotta. Tosi mielenkiinnoton elämä, vai onko sitenkään? Purin tuntojani seuraavana päivänä eräälle sananjulistajalle. Kuka olisi kiinnostunut minun elämästäni? Hän kertoi vuosia sitten olleensa tilaisuudessa, jossa kaksi todistajaa kertoi entisestä hurjasta elämästään. Kolmas todistaja aloitti: ”Minulla on mahtava kertomus.” Kuulijoiden mielenkiinto heräsi, mitähän sieltä mahtaa tulla? ”Olen kiitollinen Jumalalle, että olen lapsesta asti saanut olla uskossa ja säästynyt edellä kerrotuista asioista.” Tämä rohkaisi minua, saatuani vielä saatesanat: ”Ole sinäkin kiitollinen Jumalalle!” Mietin uudelleen elämäni kulkua ja huomasin, että olenkin elänyt mielenkiintoista elämää. Olen saanut olla erilaisissa ammateissa ja pastorin tehtävissä. Nyt eläkeläisenä voin vieläkin julistaa, Jumalan armoa kohdallani.
Voin yhtyä täysin rinnoin Saarnaajan kirjan 12 luvun alkusanoihin: ”Muista Luojaasi nuoruudessasi ennen kuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, jotka eivät sinua miellytä.” Tämä luku kuvaa elämän kulkua, se sopii nuorelle ohjeeksi. Nuorena Jeesukselle annettu elämä säästää monilta kolhuilta. Toki uskovaisena emme säästy elämässämme ilman ahdistuksia ja pettymyksiä, mutta Jeesuksen kanssa ne ovat helpommat kestää. Raamattu sanoo: ”Meidän ylipappimmehan jos kukaan kykenee ymmärtämään vajavuuksiamme, sillä häntä on koeteltu kaikessa samalla tavoin kuin meitäkin koetellaan; hän vain ei langennut syntiin. Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme.”Heb. 4:15,16.
Reino TannerSanan pakka heinäkuu 2012 JUMALAN ANTAA VOIMAA

Lapsen suusta kuultua. Äiti kysyi: ” millä ihmeellä saatte aina sekoitettua huoneenne näin sotkuiseksi?” Nelivuotias vastasi: ”Jumala antaa meille voimaa.” Nelivuotiaan sanomana se huvittaa. Kun kasvamme, ymmärrämme että asioiden sekoittamiseen ei Jumala anna voimaa, vaan voiman antaja on oma viheliäinen luonteemme. Sielun vihollinen on altis antamaan voimaa siihen, että asiat menevät entistä enemmän solmuun. Vertauskuvallisesti sanottuna: ”huone on aina sekaisin.”

Kun ihminen antaa elämänsä Jeesukselle, sisäinen huone puhdistuu, ja järjestys palautuu. Siisteys ja järjestys on ihmisen omasta tahdosta kiinni. Jumala antaa voimaa, että voimme pitää huoneemme siistinä ja järjestyksessä. Matt. 12: 43-45. sanoo: ” Kun saastainen henki lähtee ulos ihmisestä, se harhailee autioilla seuduilla ja etsii lepopaikkaa, mutta ei löydä. Silloin se päättää: 'Minä palaan kotiini, josta lähdin.' Kun se sitten tulee ja löytää huoneensa tyhjillään, lakaistuna ja hyvässä järjestyksessä, silloin se hakee seitsemän vielä pahempaa henkeä ja ne tulevat sisään ja asettuvat sinne asumaan. Näin sen ihmisen tila on lopussa pahempi kuin alussa. Samoin käy tämän pahan sukupolven.” Paholaisen tarkoitus on eksyttää pois totuudesta. 1Tim.4:1, Kuvaa täydellisesti aikaamme, jota parhaillaan elämme.”Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetusta.” Suomessakin hyökätään uskoa vastaan. Jumala halutaan poistaa kuvioista. Jumala kysyy: Ps. 2:1-4 ”Miksi kansat kapinoivat kansakunnat juonia punovat? Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan? ”Me heitämme pois ikeemme, katkomme orjuuden kahleet!” Hän, joka hallitsee taivaassa nauraa, Herra pilkkaa heitä.” On vaarallista asettua elävää Jumalaa vastaan.

Raamattu antaa monia esimerkkejä, mitä sisäinen valvomattomuus saa aikaan. Kain ei kuunnellut. Herra kysyi Kainilta: ”Miksi sinä suutuit ja katselet synkkänä maahan? Jos teet oikein, voit kohottaa katseesi, mutta jos et tee, on synti ovella vaanimassa. Sinua se haluaa, mutta sinun on pidettävä se kurissa.” 1Moos.4:6,7. Esau menetti esikoisuutensa lopullisesti, Simson menetti väkevän voimansa, valvomattomuutensa takia, saaden sen parannuksen jälkeen takaisin. Uuden Testamentin puolella Juudas Iskariotista sanotaan: ”Silloin meni Saatana Juudakseen, jota kutsuttiin Iskariotiksi; hän oli yksi kahdestatoista opetuslapsesta.” Juudaksen valvomattomuus vei hänet tuhoon.

Apostoli Paavali kehottaa kirjeessään efesolaisille: 6:11,13 ”Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen.” Mikä on tämä taisteluvarustus? Luemme eteenpäin: 6:14-18 ”Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne altius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.” Jumala antaa voimaa, huone pysyy lakaistuna ja järjestyksessä. Sisäinen rauha säilyy elämän koettelemuksien keskellä.

Reino Tanner


Sanan paikka Kesäkuu 2012 ITSEHILLINTÄ

Itsehillintä on yksi Galatalaiskirjeessä luetelluista hengenhedelmistä. Itsehillintää tarvitaan monilla elämän alueilla.

KIELEN ITSEHILLINTÄ

Kuin muurinsa menettänyt kaupunki on mies, joka ei hillitse itseään. (Sananl.25:28). Vahva muuri rakennettiin kaupungin suojaksi. Muuria vailla oleva kaupunki oli suojaton paikka asua. Ihminen, joka menettää malttinsa on suojaton. Siinä tilassa tulee sanottua asioita, joita ei varsinaisesti tarkoita. Pietari varoittaa: ”Sillä se, joka tahtoo rakastaa elämää ja haluaa nähdä hyviä päiviä, hillitköön kielensä pahoista sanoista ja huulensa valhetta puhumasta.” (1Pt:3:10) Kieli on kesyttämätön:”kieltä ei yksikään ihminen pysty kesyttämään. Se on hillitön ja paha, täynnä tappavaa myrkkyä.”(Jaakob 3:8). Itsehillinnän pettäessä tämä kesyttämätön voi tehdä hyvinkin pahaa jälkeä ja saada peruuttamatonta aikaan. Esau joutui sen karvaasti kokemaan. Harkitsemattoman puheen seurauksena hän menetti esikois-siunauksen. (1Moos.25:32-34, 27:36).

SEKSUAALINEN ITSEHILLINTÄ

Siispä, pokani, kuule minua, älä lyö laimin opetustani. Pysy kaukana vieraasta naisesta, älä mene lähellekään hänen talonsa ovea, ettet haaskaisi voimaasi vieraille etkä parhaita vuosiasi armottomalle, etteivät oudot hyötyisi miehuudestasi, tuntemattomat raadantasi tuloksista etkä sinä viimein, loppuun ajettuna päätyisi huokaamaan: ”Miksi minä vihasin opetusta, miksi halveksin hyviä neuvoja.” (Sananl.5:7-12). Nykyisin monet ovat tämän opetuksen laiminlyöneet ja ovat moninaisissa vaikeuksissa, taloudellisesti ja henkisesti. Itsehillinnän puutteesta tällä alueella syntyy riitoja, avioeroja, terveydellisiä haittoja, puolisoiden ja lasten pahoinvointia jne.

AJALLISET NAUTINNOT

Minä sanoin sydämessäni: antaudunpa iloon, nautin elämän onnesta! Mutta sekin oli turhuutta. Naurusta minä sanoin: joutavaa! Ja ilosta: mitä hyötyä siitä on? (iloinen sydän kaunistaa kasvot, mikäli se on aitoa eikä pinnallista)

Päätin sitten virkistää itseäni viinillä päästämättä silti viisutta ohjaksista – ja sillä tavoin antaa mielettömyydelle vallan, kunnes näkisin, mitä ihmisen on paras tehdä vähinä elinpäivinään tämän taivaan alla. ”Viinissä on rehentely, oluessa rettelö, päihtyneenä hoippuva on älyä vailla,” (Sananl.20:1).

Minä ryhdyin suuriin töihin: rakensin itselleni taloja, istutin viinitarhoja sekä puistoja ja puutarhoja, joissa kasvoi kaikenlaisia hedelmäpuita, tein itselleni lammikoita kastellakseni niiden vedellä metsikön puita. Minä hankin orjia ja orjattaria, ja heitä syntyi myös talossani; minulla oli karjaa, raavaita, lampaita ja vuohia, enemmän kuin kenelläkään, joka oli hallinnut Jerusalemissa ennen minua. Kokosin itselleni myös kultaa ja hopeaa, kuninkaiden aarteita ja maakuntien rikkauksia. Minä hankin laulajia ja laulajattaria ja miehen nautintoja: vaimon, jopa useita vaimoja. Minä tulin mahtavaksi, mahtavammaksi kuin yksikään edeltäjäni Jerusalemissa. Silti säilytin kaikessa viisauteni. (Saarn.2:1-9) Tästä lottovoitosta kuningas Salomo ei saanut sisäistä tyydytystä. Varallisuus itsesään ei ole synti. Tarvitaan itsehillintää ettei se valtaa kokonaan ja syrjäytä Jumalaa. Salomo oli viisas ja tutki elämää sen eri puolilta tullen johtopäätökseen: ”Tässä on lopputulos kaikesta mitä nyt on kuultu: pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä. Tämä koskee jokaista ihmistä. Jumala vaatii tuomiolle kaikista salatuistakin teoista, niin hyvistä kuin pahoista. (Saarn. 12:13,14). Toivottavasti sait mielenkiinnon lukea Saarnaajan kirjan kokonaan.

ELÄMÄ KRISTUKSESSSA

Apostoli Paavali Kesareassa vankeudessa ollessaan, keskusteli maaherra Felixin kanssa: Mutta kun Paavali puhui Jumalan tahdon mukaisesta elämästä, halujen hillitsemisestä ja tulevasta tuomiosta, Felix pelästyi ja sanoi: ”Saat mennä. Kutsun sinut taas toisten kun minulla on aikaa.” Ihminen ei tiedä aikansa määrää. Felixin motiivit eivät olleet puhtaat, hän toivoi hyötyvänsä rahallisesti Paavalista. Huolimatta siitä, että Felixillä kerrotaan olleen tarkka tieto Herran tiestä, hän oli yleisen mielipiteen orja. Mielistellessään ihmisiä hän jätti virkansa päätyttyä Paavalin asian kesken, jättäen hänet vankilaan, seuraavan maaherran tuomittavaksi.

Ystävä älä sinä hylkää evankeliumia Felixin tavoin yleisen mielipiteen orjana, vaan astu rohkeasti Jeesuksen eteen. Roomalaiskirje 10:8-11 vakuuttaa: ”-Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi, nimittäin se uskon sana, jota me julistamme. Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen.”

Hyvää ja siunattua kesää toivottaa Reino TannerSanan paikka. Toukokuu 2012 TURVALLISUUS

VÄÄRÄ TURVALLISUUS. On kulunut 100 -vuotta Titanicin uppoamisesta, laiva jota sanottiin uppoamattomaksi. Ylpeästi kerskailtiin, että edes Jumala ei pysty sitä upottamaan. Tämänkaltaiset lausunnot antoivat matkustajille väärän turvallisuuden tunteen. Ei välitetty jäävaroituksista, ajettiin täyttä vauhtia huolettomasti. Törmättyään jäävuoreen, alle kolmen tunnin päästä laiva oli meren pohjassa. Nykyisissä autoissa on paljon turvatekniikkaa, se saattaa antaa väärän turvallisuuden tunteen. Luotetaan liikaa tekniikkaan. Ajetaan huolettomasti, Titanicin tavoin, ajatellen, olen turvassa!

Monet uskonnolliset liikkeet, kirkot ja seurakunnat lupaavat opetuksellaan väärää turvallisuutta. Hindujen mukaan kaikki on jumaluutta. Joogina täydellisyyteen mietiskelyn avulla päässyt vapautuu elämän kiertokulusta. Eräät uskovat marttyyrikuoleman johdattavan parariisin. Eräät kristilliset kirkot tuovat Kristuksen sovitustyön rinnalle lapsikasteen. Eräät haluavat tuoda sovituksen rinnalle sapatin. Jotkut korostavat omaa erityisoikeuttaan. Opetetaan, että ainoastaan liikkeen sananjulistajien kätten kautta koetaan pelastus, muussa tapauksessa helvetti odottaa. Joidenkin mielestä pitää pukeutua ja käyttäytyä samalla tavalla, eli Jumalan luoma persoonallisuus halutaan alistaa johtajien vallan alle. Eräät opettavat, että vain tämän seurakunnan kautta pelastut.

OIKEA TURVALLISUUS. Eräässä vakuutusmainoksessa luetellaan kuinka kodissa kaikki on vakuutettu koiria myöten, mutta äitiä ei. Sillä halutaan kertoa, että tärkein on jäänyt vakuuttamatta. SIELUSI ON TÄRKEIN, vakuuta se Jeesuksen Kristuksen kautta. Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala sinua kannattavat ikuiset käsivarret. (5Moos. 33:27). On vain yksi tie, elävän Jumalan luo. Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh.14:6). Paavali opettaa: ”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea.”(1Kor.3:11). Galatalaiset halusivat tuoda sovitustyön täydennykseksi ympärileikkauksen. Paavali opettaa: ”Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, joka on armossaan kutsunut teidät, ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin. Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia. Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme -vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli – hän olkoon kirottu. Toistan sen minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu.” (Gal.1:6-9).

Sovitus on täydellinen. Ihmisellä ei ole oikeutta tuoda Jeesuksen Kristuksen sovituksen rinnalle mitään täydentävää. ”Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle. Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat.” (Heb. 9: 27,28)

Johannes kehottaa: Niin lapseni, pysykää Kristuksessa, jotta hänen ilmestyessään voimme astua rohkeasti esiin emmekä joudu häveten väistymään hänen luotaan, kun hän saapuu.” (-38 käännös ”Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.”) Jeesus Kristus antaa oikean turvan. Olet turvassa, voit olla vapaa.

Reino TannerSanan paikka, huhtikuu 2012.Otteita kirjasta: GURUN KUOLEMA Kustantaja, Karas – Sana Oy

Rabi Maharaj syntyi bramiiniksi. (hindujen korkein kasti) Kolmivuotiaana hän alkoi opiskella hindulaisuutta. Mietiskelyn hän aloitti viisivuotiaana. Hänestä tuli joogi, jota palvottiin guruna. ”Istuin peilin edessä ja palvoin itseäni. Ja miksi ei? Minä olin jumala.” Ihanassa ja kauniissa Bhagavad-Gitassa Krishna oli luvannut tämän jumalallisen tiedon kaikille, jotka harjoittivat joogaa. Tämä oli nektari, jota mietiskelijät joivat. Tässä ei ollut kyse jumalaksi tulemisesta, vaan yksinkertaisesti sen tajuamisesta, kuka todella olin ja olin ollut kaiken aikaa. Kaduilla kulkiessani tunsin, että olin maailmankaikkeuden Herra ja että minun luotuni kumarsivat minua.

Epäjumalien palveluksessa pelko hallitsee. Rabi paimensi mielellään lehmäjumalaa. Erään kerran lehmä hyökkäsi hänen päällensä. Rabi järkyttyi: ”Jumalani puski minua. Jumalani oli hyökännyt kimppuuni!” Jumalat joita hän palvoi ahkerasti ja tunnollisesti, olivat hyvin pelottavia. Shivaa hän pelkäsi eniten ja palvoi tätä jumalaa myöskin eniten, lepyttääkseen häntä. Rabin toteaa: ”Vaikka näin vaivaa lepyttääkseni Shivaa, vaistosin yhä syvemmin hänen olevan tyytymätön.”

Vain yksi tie, rakastavan ja armollisen Jumalan luo! Rabin entisen koulutoverin kertomus rakastavasta ja armollisesta Jumalasta ihmetytti häntä. Milloinkaan koko hindulaisen elämäni aikana en ollut kuullut rakkauden Jumalasta! Kuuntelin innostuneesti hänen sanojaan. Koska hän rakastaa meitä, hän tahtoo vetää meidät lähemmäs itseään. Tämäkin hätkähdytti minua. Hinduna tahdoin päästä lähelle Jumalaa, mutta tyttö kertoi minulle, että rakastava Jumala yritti vetää minua lähelle itseään.

Rabi puolustautuu sanomalla: ”Minä uskon karmaan. Mitä ihminen kylvää sitä hän niittää, eikä kukaan voi sitä muuttaa. Minä en usko lainkaan anteeksiantoon. Se on mahdotonta! Mikä on tehty, se on tehty!” ”Mutta Jumala voi tehdä mitä tahansa, sanoi tyttö luottavaisesti. Hänellä on meille anteeksiantamuksen tie, Jeesus sanoi: ' Minä olen tie totuus ja elämä; ei kukaan tule isän tykö muutoin kuin minun kauttani.' Jeesus on tie. Koska hän kuoli meidän syntiemme tähden, Jumala voi antaa meille anteeksi!” Tätä oppia minä kieltäydyn hyväksymästä. Jeesus on yksi jumalista ja niitä on miljoonia.” Näin keskustelu jatkui puoli päivää. Tämä keskustelu ja muut tapahtumat herättivät Rabin kiinnostuksen Jeesuksesta.

Kristittyjen kokous Rabin ensimmäinen kuulema kristillinen laulu ja Psalmi 23 puhuttelivat häntä syvästi. Miten ihmiset voivat laulaa ja puhua näin iloisesti. Jeesus on varmaan heille hyvin rakas, hän ajatteli. Siinä kokouksessa Guru kuoli. Ero oli huomattava hinduseremonioiden rituaaliseen jumalienlepytykseen verrattuna. Rabin rukoili: ”Jumala, tosi Jumala ja Luoja, näytä minulle totuus!” Jumala vastasi rukoukseen. Monien vaiheiden jälkeen hänestä tuli evankeliumin julistaja.

Äitiä tapaamassa hindutemppelissä Annetaan Rabin kertoa käynnistään: Asuin taas hindutemppelissä - muistot tulivat mieleeni, ja tunsin selvästi pimeyden ja pahojen henkien painostuksen! Olin kiitollinen, että sain tilaisuuden keskustella vakavasti useiden siellä asuvien ja opiskelevien länsimaalaisten kanssa. Katsokaa kurjuutta ympärillänne, vetosin heihin. Intialla on suuret luonnonvarat ja paljon työvoimaa. Sen pitäisi olla maailman rikkaimpia maita – mutta sen uskonnollinen filosofia on tuhonnut sen. Tämä on sydäntä särkevää! Miksi te kaikesta huolimatta uskotte hinduismiin? Olemme kyllästyneet länsimaiden materialismiin, he vastasivat. Nykyisin Intia yrittää epätoivoisesti saavuttaa länsimaiden teknologian – ja materialismin, muistutin heille, toivoen voivansa pelastaa miljoonat nälkiintyneet. Eivät vain länsimaiden ihmiset, vaan myös lukuisat varakkaat hindut ovat materialisteja. Hinduismi ei vapauta teitä siitä, mutta Kristus voi tehdä sen.

JOOGASTA PÄÄSEE VAPAAKSI: TV7 Ohjelmassa, Kosketus. Hannele kertoo vapautuneensa joogasta. Entisenä joogan opettajana hän sanoo: ”Opetusmateriaalissa sanotaan. Jooga ei ole voimistelua, vaikka virheellisesti niin luullaan, se tarkoittaa yhteyttä kaikkialla olevaan voimaan.”

Se yhteys ei ole Jeesus Kristus, vaan tämän maailman ruhtinas saatana.

Reino TannerSanan paikka, Maaliskuu 2012 Simon Pietarin kokemuksia

Pietari ja Andreas olivat Galileanjärven kalastajia, velipoika Andreas toi Pietarin Jeesuksen luo. Jeesus sanoi hänelle: ”Sinä olet Simon Johanneksen poika. Nimesi on oleva Keefas se merkitsee kallio. (kreik. Pétros, kallio.) (Joh.1:42) Luonteeltaan Pietari oli ulospäin suuntautuva ja helposti syttyvä johtohahmo. Hänestä tuli ensimmäinen vertaistensa joukossa. Pietari oli monessa mukana hän näki ja koki Jeesuksen vaelluksen ja teot.

VUORISAARNA Pietari kuunteli Jeesuksen mahtavan ja vaikuttavan puheen. Tämän jälkeen hän näki Jeesuksen parantavan sairaita. Pietarin kotona hänen anoppinsa parani kuumeestaan ja ryhtyi palvelemaan (Matt. 5-7). Pietari itsekin sai lahjan parantaa sairaita.

VEDEN PÄÄLLÄ KÄVELY Myrskyn keskellä Jeesuksen tullessa venettä kohti Hän rauhoitti opetuslapsiaan: ”Pysykää rauhallisina, minä tässä olen. Älkää pelätkö.” Pietari halusi varmistaa: ”Herra, jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin.” ”TULE.” Pietari astui veneestä ja käveli vettä pitkin Jeesuksen luo. Mutta huomatessaan, miten rajusti tuuli, hän pelästyi ja alkoi vajota. ”Herra pelasta minut!” hän huusi. Kun he nousivat veneeseen, tuuli tyyntyi. Ja kaikki, jotka veneessä olivat, polvistuivat hänen eteensä ja sanoivat: ”Sinä olet todella Jumalan Poika.” Erikoinen, yliluonnollinen kokemus. Tänäänkin, Herra Jeesus pelastaa apua anovan hukkumasta syntiin.

KIRKASTUSVUORI Merkittävä kokemus Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen kohdalla. He saivat ainoina opetuslapsista nähdä Jeesuksen kirkkauden. Mooses ja Elia ilmestyivät ja keskustelivat Jeesuksen kanssa. (Matt. 17:) Jäi varmasti lähtemättömästi heidän mieleensä.

JEESUKSEN LINJAPUHE Puhe oli monien opetuslasten mielestä sietämätöntä puhetta: ”Monet Jeesuksen opetuslapset vetäytyivät tämän jälkeen joukosta eivätkä enää kulkeneet hänen mukanaan.” (Joh.6:27-69)

PIETARIN TUNNUSTUS Jeesus kysyi niiltä kahdeltatoista: ”Aiotteko tekin lähteä?” Simon Pietari vastasi Hänelle: ”Herra kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat. Me uskomme ja tiedämme, että sinä olet Jumalan Pyhä.” Matteus kertoo Jeesuksen kysyneen opetuslapsiltaan: ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” Simon Pietari vastasi: ”Sinä olet Messias, elävän Jumalan Poika.” Jeesus sanoi hänelle: ”Autuas olet sinä, Simon Joonaan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: ”Sinä olet Pietari , ja tälle kalliolle minä rakennan (seurakuntani, k.38) kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita.”

PIETARIN LANKEEMUS Pietari koki oman raadollisuutensa. Hän kerskui Jeesukselle: ”Vaikka kaikki muut luopuisivat sinusta, minä en.” Jeesus vastasi:”Totisesti: tänään, tänä yönä, ennen kuin kukko kahdesti laulaa, sinä kolmesti kiellät minut.” Niin tapahtui, kun kukko lauloi toisen kerran, Pietari oli kolmesti kieltänyt Jeesuksen. Hän meni ulos ja itki katkerasti. Henki on altis, mutta liha on heikko.

UUDEN ALKU Pietari oli itseensä pettynyt. Masentunut mieli halusi jättää kaikki ja palata kalastajaksi. Turhaa työtä tehtiin koko yö, täysin tyhjät verkot. Ylösnoussut Jeesus puuttui asiaan, hänen käskystään verkot täytyivät. Pietari yhdessä toisten kanssa ei tuntenut Jeesusta, mutta Johannes tunnisti ja ilmoitti Pietarille: ”Se on Herra.” Pietarille tuli kiire rantaan. Jeesuksen käskystä hän veti verkon maihin, se oli täynnä isoja kaloja. Aterian jälkeen Pietari joutui Jeesuksen tenttiin. Nöyränä ja luuloistaan riisuttuna miehenä hän vastasi kolmesti Jeesuksen esittämiin kysymyksiin. Katuva mies asetettiin jälleen palvelutehtävään.(Joh.21) Pietarina hän helluntaina saarnasi Pyhän Hengen voimassa evankeliumia ja perusti seurakunnan. (Ap.t 2:14-41) Jeesus on katuvalle armollinen, mutta ylpeät lähtevät tyhjinä pois.

Reino TannerSanan paikka, Helmikuu 2012        

AUKTORITEETTI on kärsinyt romahduksen. Ihmisestä on tullut yksilökeskeinen. Kunnioituksen puutostauti on iskenyt ns. vapaankasvatuksen  tuloksena.

Jumala on hyvin tarkka omasta kunniastaan: ”Minä olen Herra, Jahve on minun nimeni. Kunniani kirkkautta minä en kenellekään luovuta, en minulle kuuluvaa ylistystä  jumalan kuville.” Jes.42: 8.  Hän Jumala on isä!  Jumala muistuttaa ihmistä: ”Suuri on Herra! Kauas ulottuu hänen valtansa yli Israelin rajojen!” Poika kunnioittaa isäänsä. Minä olen teidän isänne, miksi ette kunnioita minua? Minä olen teidän isäntänne, miksi ette palvele minua? Tätä minä, Herra Sebaot, kysyn teiltä, te papit, jotka pidätte minua pilkkananne. Mal. 1:5-6. Papit eivät kunnioittaneet Jumalan antamia ohjeita. Unohtivat  Jumalan auktoriteetin ja pitivät Jumalanpalveluksen halpana. Jumalan nuhdepuhe papeille: ”Te papit, teitä koskee tämä sana: ellette kuuntele minua ettekä vilpittömin sydämin kunnioita minun nimeäni, minä annan kirouksen kohdata teitä, minä muutan saamanne siunauksen kiroukseksi”, sanoo Herra Sebaot. ”Minä lähetän siunauksen tilalle kirouksen, koska ette vilpittömin sydämin kunnioita minua.” Mal.2:2. Myöskin meidän aikanamme papilla on vastuu!  Monien pappien ja aikamme ihmisten kunnioitus Jumalan sanaa kohtaan on laimentunut. Sodoman meno kiehtoo enemmän, kuin Jumalan ja hänen sanansa kunnioittaminen. Tämän tähden hälytyshuudon tulee ulottua taivaaseen asti!!!

Jumala kehottaa ihmisiä  kunnioittamaan  luomakuntaa ja toisiaan.
”Herra Jumalan asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä.” 1Ms.2:15.  Ihmisen olisi pitänyt kunnioittaa Jumalan antamia ohjeita, mutta ne unohtuivat houkutuksen tullessa. Ihminen unohti, kuka oli suurin auktoriteetti, kenellä oli ylin käskyvalta ja omistusoikeus paratiisiin.

Jeesus opetti rakastamaan Jumalaa ja lähimmäistä: Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: ”Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.”  

Vaimot ja aviomiehet:  ”Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimon pää niin kuin Kristus on seurakunnan pää; onhan Hän  seurakunnan, oman ruumiinsa pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon. Miehet, rakastakaa vaimoanne  niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta. Pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla voidakseen asettaa sen eteensä kirkkaana, pyhänä ja moitteettomana , vailla tahraa, ryppyä tai virhettä. Samoin aviomiehenkin velvollisuus on rakastaa vaimoaan niin kuin omaa ruumistaan. Joka rakastaa vaimoaan, rakastaa itseään. Eihän kukaan vihaa omaa ruumistaan, vaan jokainen ravitsee ja vaalii sitä. Juuri niin hoitaa  Kristuskin seurakuntaansa, omaa ruumistaan, jonka jäseniä me olemme.”Ef.5:22-30                        

Lapset ja vanhemmat:  ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: ”jotta menestyisit ja eläisit kauan maanpäällä”.  Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan.” Ef. 6:1-4.

Kunnioittaen, Reino Tanner


Sanan paikka Tammikuu 2012    Uusi vuosi alkoi

Lauluntekijä runoilee: ”Vuosi vanha vaipui hautaan riemuineen ja murheineen.”
Vuosi -2011 täyttyi enemmän murheella kuin riemulla. Moraalinen rappeutuminen, sodat, mellakat, luonnonmullistukset ja taloudellinen taantuma. Siinä olivat useimpien uutisten aiheet. Mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Taantuman selättämistä ennustetaan. Pallo tuntuu olevan hukassa. Kuumeisesti etsitään ratkaisua.

Toista kertaa Suomen historiassa on helluntalainen presidenttiehdokas, Sari Essayah.
Katselin televisiosta ykkösen presidentinvaali 2012, hänen haastattelunsa. Toimittajille tunnustus siitä, että antavat ehdokkaitten keskeytyksettä vastata. Sari Essayja selvisi haastattelusta kouluarvosanalla 10. Kysymys (tyhmä kysymys)  kymmenyksistä yllätti. Sarilta jäi mainitsematta, että antaminen on vapaaehtoista.   Monet eivät ehkä ymmärtäneet vertausta oikean ja vasemman käden tietämättömyydestä. Mielenkiinnolla seurasin kysytäänkö seuraavalta haastateltavalta (Eva Biaudet) uskonasioita ja miten paljon hän presidentinpalkastaan antaisi kirkolleen.  EI KYSYTTY. Helluntalaisten joukossa kiistellään, sopiiko uskovaisen osallistua politiikkaan. Tässä kirjoituksessa, en ota kantaa.

Kirjoitukseni  alkupuoli käsitteli varsin mallisia asioita, mutta kaiken sen keskellä kaikuu suuri ilosanoma, joka ilmoitettiin 2000 vuotta sitten: ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus Herra.” Pitkän hiljaisuuden keskellä Sakarias kohtaa ilmestyksen temppelipalvelusta suorittaessaan. Jumalanpalvelus oli rutiinia. Mitään erikoista ei ollut tapahtunut pitkään aikaan. Nyt tapahtui. Sakarias säikähti nähdessään enkelin. Jumalan lupaus ja ennustukset Messiaasta toteutuivat.

Evankeliumi eli ilosanoma on keskellämme. Evankeliumi antaa toivottomalle toivon. Evankeliumi kertoo, ihmiselle elämäntarkoituksen. Evankeliumi kertoo, olet kuolematon. Evankeliumi kertoo, on vain yksi tie Jumalan luokse  Evankeliumi kertoo, miten löydät tien Jumalan luokse. Evankeliumi kertoo, miten Jumala valmisti tien luokseen. Opetuslapset saivat tehtävän Jeesuksen Kristuksen lunastusyön, ristinkuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen. Hän (Jeesus) sanoi heille: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”

Ymmärrämme, että julistus jatkuu edelleen siihen asti kunnes Jeesus tulee takaisin. Ikävä kyllä julistus on maassamme vesittynyt. Evankeliumi on laimennettu ihmismielipiteillä. Ihmiset haluavat  päivittää Raamattua mielensä mukaiseksi. Vuoden ensimmäinen päivä oli sunnuntai, mutta Jumalanpalvelusta ei nähty televisiosta. Kristinuskon kielteisyys näkyy mediassa. Eräs päivälehti kirjoitti. Kaikki lahkot, paitsi ev.lut. kirkko pitäisi kriminalisoida.  Tarkoittaa sitä, ellet usko määrätyllä tavalla olet rikollinen. Hirveää vihapuhetta arvostetun lehden palstalla.  Jumalalla on kaikki hallinnassa. Kuolevaiset ihmiset voivat mahtailla miten tahansa. Raamattu sanoo: ”Miksi kansat kapinoivat, kansakunnat juonia punovat? Maan kuninkaat nousevat kapinaan, hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan? Me heitämme pois ikeemme, katkomme orjuuden kahleet! Hän, joka hallitsee taivaassa, nauraa, Herra pilkkaa heitä.” Ps.2:1-4   Etsi ja lue koko psalmi.

Toivotan Jumalan siunausta ja rohkeutta tunnustautua Jeesuksen seuraajaksi vuodelle 2012.
Reino Tanner


 

Vuosi 2012