Vankilatyö


Vankilalähetti Osmo Räisänen, gsm +358503010860

sieppaa_osmo_skaide.jpgVuonna 1984 olin Mikkelin vankilassa pienessä sellissä. Koin syvää tuskaa ja ahdistusta. Sain tuolloin tehdä uskonratkaisun. Jumala puhutteli minua Henkensä kautta ja kutsui kristilliseen vankilatyöhön. Sitä olen saanut tehdä vuoden 1985 alusta lähtien yhdessä toisten vapaaehtoisten kanssa. He ovat myös saaneet vankilatyön sydämelleen. Pääasiassa käymme Kylmäkosken, Hämeenlinnan ja Riihimäen vankiloissa. Satunnaisesti vierailemme myös Sukevan ja Mikkelin vankiloissa. Pidämme vankiloissa hengellisiä keskustelupiirejä, hartauksia ja jumalanpalveluksia.

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä", Joh. 3:16

Vankilatyö on yhteistyötä vankilapastoreiden ja muiden vapaaehtoistyötä tekevien kanssa. Vankiloissa käy paljon eri seurakuntien lauluryhmiä, monet tekevät myös henkilökohtaista sellityötä. Kun tunnet kutsun tähän työhön, älä epäröi ottaa yhteyttä yhteyshenkilöön ja kysellä lisää.

Vankilassa tarvitaan paljon kuuntelijoita. Meille on annettu kaksi korvaa ja yksi suu. Tämä on suhde puhumisen ja kuuntelun välillä. Vankilassa olevien ihmisten tilanne on hyvin otollinen hengelliselle työlle. Monelle vangille ainoa tie uuteen elämään on ollut uskoontulo. Se on muuttanut elämänsuunnan täysin. Elämän keskipisteeksi on tullut Jeesus Kristus.

Pidämme Toijalan helluntaiseurakunnassa tilaisuuksia, jossa vierailevat vankilapastorit ja muut vankilantyöntekijät yli seurakuntarajojen.